top of page

MANIFEST EN DEFENSA DEL CORREFOC DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Des del nostre primer correfoc, celebrat l'any 1992, hem construït una festa en què la passió, la tradició i el foc en són els pilars fonamentals. El correfoc de Vilanova i la Geltrú és un esdeveniment multitudinari, amb un gran prestigi, que atreu participants i espectadors d'arreu de Catalunya. 

No obstant això, ara ens trobem davant d'una proposta de canvi de recorregut provinent de Protecció Civil, que implica una trencadissa total amb el model actual. Aquesta proposta posa en perill la continuïtat del correfoc i amenaça la identitat cultural de Vilanova i la Geltrú. No podem permetre que es perdi allò que ens distingeix i ens fa únics.

 

És en aquest context que fem una crida a l'alcalde, a la regidora de Cultura,  al  govern de la ciutat i a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural perquè mostrin valentia política i moguin fitxa per blindar el nostre correfoc. És necessari que es garanteixi el recorregut actual i la realització del sostre de foc tal i com el coneixem. Demanem que es vetlli per la preservació d'aquesta tradició. Això és essencial per garantir que el de Vilanova i la Geltrú continuï sent un dels correfocs més multitudinaris i reeixits de Catalunya.

 

Exigim una retirada de les propostes de canvi presentades per Protecció Civil, tenint en compte el gran valor cultural, social i econòmic que representa el correfoc per a la nostra ciutat. Instem les autoritats competents a prendre decisions informades, que salvaguardin la seguretat sense menystenir la tradició i l'esperit festiu que ens defineix.

 

És moment de defensar la nostra identitat, allò que ens fa únics. Demanem a tothom que s'uneixi a aquesta campanya, que s'impliqui i faci sentir la seva veu. No podem permetre que una situació injusta posi en perill allò que tant estimem i ens ha acompanyat durant tants anys.

EL CORREFOC NO ES TOCA!

bottom of page